Soukaisten kyläyhdistyksen SER- ja ongelmajätekeräys

Soukaisten kyläyhdistyksen SER- ja ongelmajätekeräys featured image
Event date 30.09.2023 - 30.09.2023
Event location Soukaisten kyläyhdistyksen toimialue
City Laitila
Event organiser Soukaisten Kyläyhdistys ry
Event category Muut tapahtumat

Laitilan sivukylissä toimi pitkään SER- ja ongelmajätteiden kiertävä keräyskampanja, vaan nyt käytäntö on lopetettu ja asukkaiden pitää viedä kyseiset jätteeet kaupungin keskitetylle keräysasemalle.
Saadun palautteen mukaan yksityisille ihmisille kertyy niin vähän tällaista jätettä, että kynnys lähteä kuljettamaan niitä keräysasemalle on korkea ja siksi koteihin kertyy tällaistä pientä jätettä varastoon tai ne laitetaan sekajätteisiin.
Soukaisten kyläyhdistys ry. ideoi tehtäväksi omalla toimialueellaan kiertävän ”keräyskärryn”, joka muutaman tunnin aikana kiertää ennakkoon ilmoitetun reitin mukaisesti kylän alueella. ”Keräyskärryyn” yksityishenkilöt voivat tuoda nurkkiin kertyneitä ”ongelmajätteitä”, jotka keskitetysti toimitetaan jäteasemalle asianmukaiseen jatkokäsittelyyn.
Yritysten jätteitä, isoja eriä tai isokokoisia jätteitä ei oteta vastaan, vaan niillä vastuu on jätteiden tuottajilla.
Yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin, mutta aikomus on kerätä pieniä yksityistalouksiin kertyviä ”ongelmajätteitä” kuten: loisteputket, halogen- ja LED lamput, paristot, elektroniset laitteet, akut, vanhentuneet lääkkeet, pienet jäteöljyerät (alle 10 litraa/talous), vanhat kännykät, pelikonsolit yms.

Back to top of page